szelíd gyógymódok

Eljött az énidőm!

enido

 

Az üres pohárból nincs mit kiönteni – tartja a mondás. Ha az életed minden területén helyt akarsz állni, szeretnél odaadó társ lenni, figyelmes szülő, lelkes munkaerő, először magaddal kell foglalkoznod, Neked kell “egyben” lenni. Hogy érheted ezt el? Tölts naponta legalább 20 percet önmagaddal, csinálj énidőt!

Mi az az énidő?

Azok a percek, amiket teljes magadra fordítasz, amikor minden Rólad szól. Az idő, amit olyasmivel töltesz, ami kedves a szívednek, amiben mindig örömödet leled, ami kiegyensúlyozottá tesz, harmonizál. Ilyenkor nem csörög a telefon, nem csivitel a gyerkőc, a párod nem rajtad keresi a kocsikulcsot, és a fejedben nem szalad ezer meg ezer gondolat a bevásárlólistáról, a napi teendőkről. Csak Te vagy. 

 

Mi lehet énidő?

Röviden? Bármi. Egy kellemes, illatos fürdő. Séta a kutyával. Percekig állni a forró zuhany alatt. Meditáció, relaxáció. A kedvenc számod hallgatása végtelenítve a lakásban fellelhető legkényelmesebb fotelben. Jógagyakorlatok. A kedvenc ételed elkészítése. A 10 oldal a könyvből, amit épp olvasol. Egy jó kávé reggel a teraszon vagy a forró tea a kanapé végébe kucorodva. Mindegy, mit csinálsz, a lényeg, hogy élvezd és közben feltöltődj. 

 

Mennyi legyen az énidő?

Legalább 20 perc naponta. Ennyi kell, hogy elcsendesülj, és a vágyott tevékenységre tudj koncentrálni. Persze, ha több időd van, annál jobb! 

 

A legfontosabb kérdés: hogyan lesz énidőd?

Most biztosan azt gondolod, ez csak a kiváltságosok jutalma, akik nem dolgoznak napi 8 órát, nem várja őket otthon a mosatlan, nem kell leckét írniuk a gyerekkel, vagy felügyelni az idős szüleiket és sorolhatnám. Pedig nem így van:  kelj kicsit korábban vagy feküdj le picit később, mondj nemet, még akkor is, ha nehezedre esik, még a szeretteidnek is. Az a 20 naponta nem világ, ha belegondolsz, mit nyersz a magadra fordított idővel.

 

Tényleg, mit?

Kiegyensúlyozott leszel, megértő. Lazán veszed az akadályokat, bármi is kerüljön eléd. Fizikailag és mentálisan is könnyebben küzdesz meg a mindennapi stresszel, vagyis nem a szeretteiden fogod levezetni, ha nagy volt a dugó hazafelé, vagy ha vitatkoztál egy kollégával. Kevesebbet aggódsz a jövő miatt. Több energiád marad a számodra fontos tevékenységekre és egyénekre, minőségi időt tölthetsz így velük. Mit gondolsz, megéri? Kipróbálod? Írd meg, Te mit csinálsz az énidődben!

Ha még több információt szeretnél kapni a blogon olvasott témákkal kapcsolatban, iratkozz fel a Szelíd Gyógymódok hírlevélre!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!